Kurti ponovo izabran za predsednika „Samoopredeljenja“, nije imao protivkandidata

Aljbin Kurti, Printscreen/Youtube

Na stranačkim izborima održanim juče, Aljbin Kurti je, kao jedini kandidat, izabran ponovo za predsednika pokreta „Samoopredeljenje“, dobivši 98 odsto glasova, saopšteno je iz pokreta.

Protiv Kurtija glasalo 0,89 odsto, dok je 0,51 odsto članova skupštine bilo uzdržano.

Aljbuljena Hadžiu izabrana je za šefa organizacije žena „Samoopredeljenja“ sa 94 odsto glasova, dok je Behar Jašari izabran za šefa omladinskog dela organizacije.

„Tokom narednih nedelja proces će se nastaviti izborom predsednika centara, a izbori će biti završeni krajem oktobra izborom šefa pokreta na konstitutivnom sastanku Generalnog saveta“, navodi se u saopštenju pokreta.

Kurti je bio predsednik „Samoopredeljenja“ od osnivanja pokreta 2005. godine, dok je Visar Imeri izabran za predsednika na stranačkim izborima 2015. godine. Imeri je podneo ostavku na sve partijske funkcije 2018. godine, da bi Kurti tada ponovo preuzeo upravljanje pokretom.

Aljbin Kurti je aktuelni premijer u Prištini, a pokret „Samoopredeljenje“ je na prošlim parlamentarnim izborima dobio 51 odsto glasova. Pokret trenutno, godinu i po dana nakon izbora, podržava 37 odsto glasača među Albancima na KiM.

 

IZVOR:RTS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*