Uručena rešenja za finansiranje kratkoročnih projekata

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević uručio je danas rešenja predstavnicima visokoobrazovanih institucija, koji su dobili sredstva na osnovu javnog konkursa za finansiranje drugog ciklusa kratkoročnih projekata od posebnog interesa za održivi razvoj u AP Vojvodini u 2017. godini.


Čestitajući rukovodiocima čiji su projekti dobili pozitivno mišljenje stručnih saveta iz osam naučnih oblasti, Milošević je istakao da su ovakvi događaji najlepši trenuci u radu pokrajinskog sekretara, jer 32 projekta predstavljaju podsticaj održivom razvoju AP Vojvodine.

„Ovi projekti su značajno doprineli unapređenju ne samo naučne stvarnosti, nego i našeg ukupnog privrednog i kulturnog ambijenta, kao i kvaliteta života, jer su u širokom spektru, budući da obuhvataju osam naučnih oblasti. Tu su i vrlo kompetentni članovi komisija, koji su procenili kvalitet projekata. Verujem da ćemo zahvaljujući kvalitetnom odabiru projekata dobiti snažan podsticaj u ukupnom održivom razvoju AP Vojvodine“, rekao je Milošević.

Predsednica stručnog saveta za tehnološke nauke, prof. dr Sanja Podunavac Kuzmanović je istakla da su članovi stručnog saveta imali veoma težak i odgovoran zadatak, jer su od 22 prijavljena projekta, kao nabolje ocenili njih pet.

„Pre svega reč je o projektima koji imaju visoki aplikativni karakter i projekti čija problematika je od posebnog interesa za održivi razvoj AP Vojvodine“, naglasila je Podunavac Kuzmanović.

Za drugu fazu projektnog ciklusa kratkoročnih projekata opredeljeno je 27 miliona dinara, pri čemu je maksimalni iznos po projektu milion dinara. Na konkurs je pristiglo ukupno 135 prijava projekata, a odobrena su 32 projekta. Institucije koje su nosioci projekta čine 9 državnih i 4 privatna fakulteta, kao i dva instituta.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*