72. Opštinska smotra pozorišnog stvaralaštva

U Sivcu je u toku 72. Opštinska smotra pozorišnog stvaralaštva „Velimir Sandić Veljko“. Na sceni sivačkog Doma kulture biće prikazano pet ostvarenja koje igraju dramski amateri iz Kule, Ruskog Krstura, Crvenke i Sivca.

Prvog dana smotre, u subotu 17. marta predstavili su se dramski amateri Doma kulture iz Ruskog Krstura. Oni su odigrali predstavu „Žene“ Alda Nikolaja, u režiji Vladimira Nađa Aćima. Nakon Ruskokrsturčana, večeras će se predstaviti domaćini, amateri Doma kulture Sivac –dramska sekcija „Velimir Sandić Veljko“ koji će odigrati predstavu „Kad sam bio garav“ rađenu na osnovu teksta i u režiji Milivoja Mlađenovića, navode na zvaničnoj internet stranici Opštine Kula.

Sutra, 27. marta predstavu „Rodoljupci“ Jovana Sterije Popovića, koju je režirao Dragan Ostojić odigraće dramski amateri iz Kule. Poslednjeg dana smotre biće prikazane dve predstave. Prvo će na scenu izaći amateri KUD „Dr Havrijil Kosteljnik“ iz Kule koji će odigrati predstavu „Milionerka“ za koju je tekst napisala Irina Hardi Kovačević, a režiju potpisao Janko Lenđer. Nakon njih dramski amateri Doma kulture Crvenka – Pozorište „Stevan Sremac“ odigraće predstavu „Jelizaveta Bam“ za koju je tekst napisao Danil Ivanovič Harms, a režirao je Radoje Čupić.

Rezultati smotre i plasman predstava na Zonsku smotru znaće se kada selektor odgleda sve predstave koje će biti prikazane u okviru naše zone.

Organizatori i domaćini smotre bili su Kulturno prosvetna zajednica opštine Kula i Dom kulture Sivac pod pokroviteljstvom Opštine Kula.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*