Bioskopi i pozorišta posle višemesečne pauze počinju sa radom

Bioskopi i pozorišta od danas se, posle višemesečne pauze zbog pandemije korona virusa, spremaju da ponovo prime publiku, a moguće je i održavanje koncerata.

Bioskopi i pozorišta posle višemesečne pauze počinju sa radom 1

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od kovid-19 odlučio je 21. avgusta da se od ponedeljka dozvoli održavanje kulturnih dešavanja sa prisustvom publike, poput bioskopa, pozorišta i koncerata u institucijama kulture, uz ograničenja kojih se organizatori moraju strogo pridržavati.

Dozvoljeno je prisustvo publike ili gledalaca, ali njihov broj ne sme da prelazi 500. To znači da ni u bioskopskim i pozorišnim salama, ali ni u većim halama i arenama, ne sme biti više od 500 gledalaca.

Organizatori treba da se pridržavaju svih preventivnih mera pri organizovanju događaja, koje su dogovorene na sastanku premijerke Ane Brnabić i predstavnika pozorišta, bioskopa i manifestacija. Moraju se nositi maske i poštovati fizička distanca od 1,5 metar, odnosno jednog praznog sedišta između ljudi. Određena je i adekvatna fizička distanca na događajima na otvorenom.

Posete staračkim domovima i ustanovama socijalne zaštite ponovo su dozvoljene od subote, 22. avgusta i to od 10 do 18 časova uz prethodnu najavu.

IZVOR:DANAS

FOTO:sajt KC Vlada Divljan bioskop

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*