Abazović ne veruje da je Peruničić nalogodavac

Dritan Abazović (Foto EPA-EFE/M. PERCOSSI)

PODGORICA – Skupštinski Odbor za bezbednost i odbranu saslušao je danas potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića, glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Dejana Vukšića kao i šefa specijalnog policijskog odeljenja Dragana Radonjića, prenosi Tanjug.

Abazović je nakon sednice koja je trajala više od sedam sati rekao da su članovi tog skupšinskog tela upoznati sa sadržajem materijala nastalog tokom prisluškivanja Katnića. „To su materijali koji imaju stepen tajnosti i ne mogu ništa da kažem o tome. Radi se o zloupotrebama bivšeg menadžmenta Agencije za nacionalnu bezbednost koje je uticalo na psihičko stanje bivšeg funkcionera ANB Luke Bulatovića”, kazao je Abazović.

Dodao je da nije medicinski stručnjak pa da ocenjuje da li je na Bulatovića vršen pritisak da izvrši samoubistvo.

Prema njegovim rečima sigurno postoji odgovornost bivšeg direktora ANB Dejana Peruničića u slučaju prisluškivanja Katnića.

Ocenio je i da je to što je pušten da se brani sa slobode „priča za sebe”.„Ako je logika da je on kriv za sve i u prvom i u drugom slučaju ja je lično ne prihvatam. Mislim da sigurno postoji odgovornost i te kako postoji odgovornost direktora ANB, ali mene ne mogu da ubede da je on nalogodavac”, rekao je Abazović.

On je istakao i da je direktor Uprave policije Zoran Brđanin, kada su u pitanju dešavanja na Cetinju, radio sve po zakonu.„Postupanje policije je bilo profesionalno, efikasno i bezbedno za građane”, dodao je.

Odluku o kontrolnom saslušanju Odbor je jednoglasno doneo 22. oktobra na inicijativu predsednika tog tila Milana Kneževića.

Obrazlužući inicijativu, Knežević je kazao je da nije tajna da je u Crnoj Gori narušena ne samo bezbednosna već i društveno-politička situacija i da je to posledica nasleđenog višedecenijskog stanja.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*