ABBA se vraća u top 10 singlova u Velikoj Britaniji

ABBAIzvor: Tanjug / AP, Ron Frehm, File

Legendarna švedska pop grupa ABBA vraća se prvi put u četrdeset godina među prvih deset singlova u Velikoj Britaniji, sa dva nova naslova s novog albuma „Voyage“ („Putovanje“).

„I Still Have Faith in You“ i „Don’t Shut Me Down“ zauzeli su šesto, odnosno sedmo mesto na britanskim listama, pokazuju procene objavljene u nedelju koje su zasnovane na prvim prodajama i objavama putem striminga. Zvanični poredak biće objavljen u petak.

„Ako se zamah nastavi, ovi će naslovi biti prvi ABBA singlovi među deset najboljih u Velikoj Britaniji nakon ‘One Of Us’ u decembru 1981“, ističe telo zaduženo za klasifikaciju.

„I Still Have Faith in You“ beleži dobru prodaju CD-a i ploča, a „Don’t Shut Me Down“ je ove nedelje najpreuzimanija pesma u Velikoj Britaniji, ističe to telo, dodajući da su oba naslova do danas objavljena putem striminga više od 500.000 puta.

Oba nova singla dolaze s „Voyagea“, prvog studijskog albuma grupe ABBA nakon „The Visitorsa“ 1981.

Njegov izlazak je najavljen u četvrtak u Londonu, čime je ispunjeno obećanje o povratku ABBA koji njeni obožavatelji godinama iščekuju.

Četiri člana ABBA – ime sastava je skraćenica sastavljena od početnih slova njihovih imena – Ani-Frid Lingstad (75), Agneta Feltskog (71), Bjorn Ulveus (76) i Beni Anderson (74) razišla su se 1982.

„Voyage“, album s deset naslova, među kojima je osam novih pesama i dve obrade – „Just a Notion“ i „Bumblebee“ – izaći će 5. novembra.

Grupa poznata po svojim hitovima i kostimima iz 70-ih, priprema i virtualni koncert koji će se u maju održati u pozorištu s 3.000 mesta u istočnom Londonu, posebno izgrađenom za tu priliku. Na koncertu koji traje sat i po sviraće se njihovi hitovi, a izvodiće ih njihovi podmlađeni hologrami. Ulaznice za koncert prodavaće se od utorka.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*