Akcija „Skver“ u BiH – pretresi objekata u Sarajevu, Istočnom Sarajevu i na Palama

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu su danas, u sklopu operativne akcije „Skver“, na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala i Istočnog Starog Grada započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija, saopštila je SIPA.

Navedene aktivnosti sprovode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena više krivičnih dela, prenosi RTRS.

Navodi se da se sumnja na krivična dela organizovani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlašćenja, nedozvoljena trgovina, falsifikovanje isprave, prevara, poreska utaja, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog dela i pranje novca.

SIPA će uporedo sa pretresima poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari vršiti i aktivnosti propisane Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorističkih aktivnosti BiH, navodi se u saopštenju.

Pretresi se vrše po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvom unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

O konačnom ishodu akcije „Skver“ javnost će biti informisana naknadno, po završetku planiranih aktivnosti.

 

 

IZVOR:RTS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*