Aktivista SPS-a fizički napao omladinca SNS-a, verbalno napadnut i lider naprednjaka u Leskovcu

(Фото Танјуг)
(Foto Tanjug)

LESKOVAC – U blizini biračkog mesta u Osnovnoj školi „Kosta Stamenković” u Leskovcu došlo je do incidenta između aktivista Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpske napredne stranke (SNS), nakon čega je D.M, član SNS, završio u bolnici, potvrđeno je Beti iz više izvora. Kako je rečeno Beti u Gradskom odboru SNS, D.M. je udaren pesnicom u glavu.

Nekoliko minuta kasnije, na lice mesta našao se lider lokalnih naprednjaka i aktuelni gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

„Namera Cvetanovića bila je da vidi o čemu se radi, ali na njegovo pitanje ko je i zašto to uradio, pet do šest aktivista ga je verbalno napalo i izvređalo”, kazao je izvor Bete iz lokalnog odbora SNS.

Incident u blizini biračkog mesta potvrđen je Beti i u leskovačkoj policiji, ali zvaničnici nisu hteli da govore o detaljima osim da se radi na slučaju.

Prema nezvaničnim saznanjima, podnete su dve prijave protiv aktiviste SPS zbog udarca aktiviste SNS-a, a druga zbog verbalnog napada na Cvetanovića.

Inače, SNS i SPS su u protekle četiri godine bili u koalicionoj vlasti u Leskovcu.

Lider leskovačkih socijalista Aleksandar Đurović, koji je i aktuelni predsednik Skupštine grada Leskovca, kazao je da je čuo za incident, ali da ne zna detalje.

„Svaki takav vid nasilja osuđujem. Ukoliko je zaista došlo do fizičkog i verbalnog napada, ja ću se izviniti SNS-u”, kazao je Đurović, prenosi Beta.

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*