Album Boba Dilana vratio biblioteci sa 17.480 dana zakašnjenja

bob dilan album bibliotekaIzvor: Tanjug/Heights Libraries via AP

Hauard Sajmon pozajmio je ploču „Self-Portrait“ Boba Dilana iz biblioteke Hajts u Klivlendu 1973. godine, dok je još bio učenik osmog razreda srednje škole, ali nakon 48 godina odlučio je da je vrati, piše Gardijan.

Direktorka biblioteke Sara Filips novinarima je rekla da se iznenadila kada je poštom primila paket iz San Franciska s gramofonskom pločom koja je trebalo da bude vraćena u junu 1973.

Sajmon, koji danas živi u San Francisku kao penzioner, poslao je biblioteci album uz pismo u kom se izvinjava zbog kašnjenja i pojašnjava da je dvostruku vinil ploču pronašao između dva druga Dilanova albuma iz sopstvene zbirke.

U pismu je napisao da je izračunao da je rok za vraćanje istekao pre 17.480 dana. „Prilično je kasno i prilično mi je žao“, stoji u pismu.

Sajmon je postao profesionalni muzičar, a Dilan mu je očigledno bio veliko nadahnuće.

Napisao je i da se izvinjava jer je omot albuma pomalo uništen pošto je stalno „putovao“ s njim, s obzirom na to da je živeo u Čikagu, Santa Feu, Los Anđelesu, Berkliju i Sakramentu, a danas živi u San Francisku.

Biblioteci je u znak izvinjenja poslao novčanu naknadu u iznosu od 175 dolara i kopiju sopstvenog albuma, a bibliotekarka Filips mu je odgovorila da je omot pomalo istrošen, ali da je vinil još uvek u odličnom stanju.

„Zahvalni smo što je gospodin Sajmon vratio ploču. Više ne naplaćujemo zaostale kazne“, kazala je.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*