Ambasador Republike Azerbejdžan posetio Novi Sad (VIDEO)

Izvor: novisad.rs
NOVI SAD –

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom Republike Azerbejdžan NJ.E. Kamilom Hasijevim u Gradskoj kući. Tom prilikom on mu se zahvalio na prvoj zvaničnoj poseti i naglasio da Novi Sad neguje dobre odnose sa Ambasadom te zemlje.

Zvaničnici su razgovarali o dosadašnjim zajedničkim aktivnostima u oblastima privrede i kulture, osvrnuvši se na to da je u Novom Sadu postavljena spomen bista kompozitoru Uzeiru Hadžibejliju, te da je Azerbejdžan pomogao rekonstrukciju crkve Sveta Petka u Petrovaradinu.

Ambasador i gradonačelnik ocenili su da ima prostora za unapređivanje saradnje, a posebno uzevši u obzir da je Novi Sad ove godine Evropska prestonica kulture. Sagovornici su se složili da je kultura idealan prostor za povezivanje naroda, te da kulturna razmena doprinosi međusobnom boljem razumevanju i stabilnijim međunarodnim odnosima.

Ambasador Kamil Hasijev i gradonačelnik Vučević izrazili su uverenje da dobri odnosi Republike Srbije i Republike Azerbejdžan predstavljaju dobru osnovu za konkretizovanje saradnje na nivou gradova, a Vučević se zahvalio na tome što Azerbejdžan poštuje teritorijalni integritet Srbije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*