Amerikanci nezahvalni na Dan zahvalnosti, Bajdenov rejting u padu

Neuspešan pokušaj administracije Džozefa Bajdena da uspori rast cena i inflacije dodatno je uzdrmao njegovu popularnost, pa predsednika SAD sada podržavaju svega 42 ispitanika u istraživanju koje su zajednički sproveli En-Pi-Ar i Univerzitet Merist.

Sličan rezultat dobio je i sajt „FiveThirtyEight“, pa je iza Bajdena, od američkih predsednika posle Drugog svetskog rata, ostao samo Donald Tramp, čija je popularnost u ovoj fazi iznosila svega 38,4 odsto.

Amerikanci nezahvalni na Dan zahvalnosti, Bajdenov rejting u padu

Amerikanci nezahvalni na Dan zahvalnosti, Bajdenov rejting u padu

Pad popularnosti predsednika Amerikanci su nazvali „krajem medenog meseca“, što je suštinski rezultat neuspešnih pokupaja administracije da se izbori sa rastom cena i inflacijom, koja je u poslednjih 12 meseci skočila za 6,2 odsto.

Rast cena posebno je pogodio Amerikance pred Dan zahvalnosti, što su republikanci iskoristili kako bi rivale zasuli novim talasom kritika na račun vođenja ekonomije.

Jednako je neizvestan ishod pokušaja Bajdenove administracije da, puštanjem 50 miliona barela nafte iz federalnih rezervi, zauzda rast cena goriva.

Više od polovine ispitanika protivi se načinu na koji Bajden vodi američku ekonomiju, što je drastičan pad u odnosu na april, kada je 54 odsto Amerikanaca podržavalo njegove akcije na polju ekonomije.

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*