APV: Investicije u plasteničku proizvodnju

Za subvencionisanje investicija u plasteničkoj proizvodnji u ovoj godini Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu opredelio je oko 17 miliona dinara. Oni proizvođači koji su uspešno konkurisali danas su potpisali Ugovore o korišćenju bespovratnih sredstava kojima će moći da podignu nove plastenike, ili tehnološki unaprede već postojeće.

Sa pažnjom i interesovanjem 42 poljoprivrednika iščitava Ugovore u kojima su navedene pojedinosti o korišćenju bespovratnih sredstava kojima Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu u okviru konkursne linije namejene plasteničkoj proizvodnji subvencioniše do 70 odsto ukupne investicije u tu – radno intenzivnu granu poljoprivrede.

Proizvođači koji rade u otežanim uslovima , žene i mladi poljoprivrednici imali su prednost prilikom dodele sredstava. Ne kriju zadovoljstvo, a ima i iznenađenih.

A kada je reč o površinama u plasteničkoj proizvodnji, one su zahvaljujući finansijskoj podršci pokrajine u porastu, a večća produktivnost I bolja iskoristivost poljoprivrednog zemljišta I jeste jedan od ciljeva ovakvih konkursnih linija

Subvencionisna podrška poljoprivrednicima neće izostati ni u narednom periodu, poručio je pomoćnik nadležnog pokrajinskog sekretara Mladen Petković naglašavjući da su u pripremi nove konkursne linije među kojima I one namenjene stimulisanju udruživanja poljoprivrednih.

 

Izvor: rtv.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*