Arhitekta Fenvik na Savskom trgu

Autora projekta se posle osam meseci od otvaranja, prvi put našao licem u lice sa javnim prostorom koji je preuređen prema njegovoj zamisli

Marku Fenviku društvo je pravio Marko Stojčić (Foto: Beoinfo)

Zadovoljan je kvalitetom izvedenih radova na Savskom trgu. On za njega izgleda zadivljujuće i samo čeka još pet ili šest godina da posađena stabla na trgu porastu. To su glavne impresije arhitekte, autora projekta Savskog trga, koji se juče, posle osam meseci od otvaranja, prvi put našao licem u lice sa javnim prostorom koji je preuređen prema njegovoj zamisli. Društvo mu je pravio glavni gradski urbanista Marko Stojčić.

– Želimo da ovo bude mesto na koje će ljudi dolaziti tokom cele godine, gde će se održavati razni događaji, pa je trg i dizajniran tako. Zadivljujuća statua predstavlja istoriju Srbije, dok Železnička stanica predstavlja vezu sa industrijalizacijom zemlje. Trg je postao simbol grada i zemlje za ljude Srbije i Beograda – istakao je Fenvik, a preneo Beoinfo.
Stojčić kaže da se Fenvik u svetskim okvirima dokazao kao jedan od najznačajnijih arhitekata, kako za otvorene prostore i trgove tako i za značajne objekte poput stadiona.

Projektantska kompanija „Fenvik Iribaren arhitekts” čiji je suvlasnik Mark Fenvik od 2017. slovi za projektanta nacionalnog stadiona koji treba da se gradi u Surčinu.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*