Asfaltirana Brčanska ulica u naselju Koviljuše

GRAD BJELJINA

 

U bijeljinskom naselju Koviljuše  je puštena u saobraćaj novoasfaltirana Brčanska ulica, dužine 463 metra, za šta su Grad Bijeljina i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH obezbijedili 46.000 KM.

 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić naglasio je ovom prilikom da je Grad Bijeljina finansirao i asfaltiranje dodatnih 66 metara puta, kako bi ova ulica bila spojena sa susjednom Banjalučkom ulicom.

GRAD BJELJINA

 

–  U Brčanskoj ulici uglavnom žive lica koja su nakon rata morala da napuste svoje domove i koja su odlučila da Semberija postane njihov novi dom. Ovaj dio naselja Koviljuše poznat je i pod nazivom „Dušana Radovića blokovi“, praktično se naslanja na naselje „Intergaj“ i gradsku zonu, i drago mi je da ove porodice sada imaju jednu zaokruženu infrastrukturnu cjelinu – poručio je Mićić.

 

On je istakao da stanovnici Brčanske ulice nisu morali da učestvuju u prikupljanju sredstava za asfaltiranje, jer je nekadašnji zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Predrag Jović posredstvom Ministarstva uspio da obezbijedi 30 odsto potrebnog novca.

  

– Uobičajeno je da građani prikupe 30 odsto sredstava, a ostatak novca daje Grad Bijeljina. Međutim, pomoć koju je obezbijedio Jović znači mnogo za mještane, ne samo Brčanske ulice, nego i nekoliko drugih naselja u Semberiji gdje smo asfaltirali ulice i puteve. Osim ovakvih infrastrukturnih projekata, u Bijeljini je u toku realizacija kapitalnih projekata kao što su auto-put, nova autobuska stanica, i drugi, što dokazuje da široka politička koalicija u Skupštini Grada već daje rezultate – naglasio je Mićić.

 

Stanovnik Koviljuša Tomo Kovačević kaže da su pokrenute inicijative za izgradnju obdaništa u ovom naselju, kao i fiskulturne sale pri osnovnoj školi.

GRAD BJELJINA

 

– Sigurni smo da će nas Gradska uprava i gradonačelnik Mićić podržati i pomoći u realizaciji ovih ideja, čime bi Koviljuše postale moderno naselje – rekao je Kovačević.

 

Grad Bijeljina i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH do sada su zajedno finansirali asfaltiranje nekoliko ulica i puteva na području Semberije, za šta je Grad izdvojio ukupno 175.000 KM, a Ministarstvo 75.000 KM. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*