Auto-trke za vikend na Mišeluku

Tradicionalna, 36. auto-trka „Velika nagrada Novog Sada 2018“ biće održana 2. i 3. juna na stazi Mišeluk. „Velika nagrada Novog Sada“ jedna je od najznačajnijih i najposećenijih trka u našoj zemlji, prva je u kalendaru kružnih trka Sportskog auto i karting saveza Srbije, a ove godine, pored takmičara iz cele Srbije ona okuplja i takmičare iz regiona.

„Što se tiče takmičarskog dela programa, vozači će biti raspoređeni u 11 klasa koje se skupljaju u četiri divizije, tako da će na kraju biti četiri trke. Najveće gužve očekujemo u prve dve klase – „Nacionalnoj klasi Mali N“ i „Nacionalnoj klasi Hibrid“, a ove godine biće uvedena i nova „Klasa 1600″ u okviru koje će vozači po prvi put pokazati svoje automobile i umeće, upravo u Novom Sadu i koja će biti izuzetno atraktivna za publiku“ – kažu organizatori.

U petak, 1. juna na platou SPC „Vojvodina“ biće izloženi najbolji trkački automobili, a u saradnji sa nacionalnom Agencijom za bezbednost saobraćaja biće organizovan poligon za kurs bezbedne vožnje sa simulatorima.

Oba dana takmičenja, 2. i 3. juna Most slobode će biti zatvoren za saobraćaj, u periodu od 9.30 do 16.30 časova. Izlazak vozila iz grada na sremsku stranu biće moguć preko Trandžamenta, Varadinskog i Drumsko – železničkog mosta, a saobraćajna policija je najavila pojačane aktivnosti kako bi se saobraćaj odvijao bez gužvi i zastoja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*