Avantura za velike i male o Budimu i Pešti u subotu u Galeriji Matice srpske

Avantura za velike i male, pod nazivom „Dva grada koje Dunav spaja – Budim + Pešta“, održaće se u subotu, 11. jula u Galeriji Matice srpske.

Ovaj program Galerije namenjen je porodicama, a svi zainteresovani biće u prilici da saznaju kako je mladi Sava Tekelija otkrivao Peštu i ostavio za sobom velelepno zdanje koje i dan danas nosi njegovo ime. Takođe, moći će da istraže kako je izgledao ovaj grad na Dunavu i život u njemu pre više od 200 godina.
Program će se odvijati od 10 do 18 časova.
Onima kojima se dopadne ova avantura, uz pomoć aplikacije „Doživi umetnost“ moći će na drugačiji način da istraže i upoznaju dela iz Galerijske kolekcije. Aplikacija je dostupna u Google Play prodavnici, kao i na tablet računarima u Galeriji.
Avantura za velike i male predstavlja novi program u Galeriji Matice srpske, namenjen porodicama.
„Poučeni iskustvima tokom prethodnih meseci koji su nas usmerili na naše bližnje, podstakli na prisnost i ponovo ukazali na vrednosti porodice, odlučili smo da nastavimo da negujemo ovu povezanost i pokrenuli poseban porodični dan u Galeriji Matice srpske. Roditelji, staratelji, bake i deke sa decom koristeći specijalni porodični vodič, kroz igru uloga i zanimljive igre, zadatke i različite tematske celine otkrivaće priče o umetnicima i umetničkim delima koja se čuvaju u Galeriji Matice srpske“, navode u ovoj ustanovi kulture.
Porodični dan se održava svake subote od 10 do 18 časova, po ceni od 150 dinara za celu porodicu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*