Avio veza za Stokholm, Brisel i Memingen

Banja Luka – Prvi avion irske kompanije „Rajan er“ na liniji Stokholm – Banja Luka – Stokholm, sletio je na Aerodrom Banja Luka što predstavlja početak mnogo bolje povezanosti Banje Luke sa Evropom i svetom, jer će avioni ove avio kompanije, po dva puta sedmično, leteti za Stokholm, Brisel i Memingen.

Ovom svečanom događaju prisustvovao je i gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, koji je ocenio da je uspostavljanje avio veza sa tri evropske destinacije veoma snažna pretpostavka za razvoj grada.

„Ovo je vrlo važan dan za Banju Luku. U svim razgovorima koje smo vodili prethodnih godina o turizmu ili biznisu, jedno od glavnih pitanja je bilo kako doći do Banje Luke. Savremeni svet je navikao na komfor avionskog saobraćaja i konačno smo došli u situaciju da imamo vezu sa tri značajna odredišta u Švedskoj, Belgiji i Nemačkoj. Mi ćemo sigurno ove pogodnosti snažno iskoristiti u promociji Banje Luke – naglasio je gradonačelnik.

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović, izjavila je da je saradnja sa avio-kompanijom „Rajan er“ i uspostavljanje avio-linija sa banjalučkog aerodroma od ogromnog značaja za Srpsku i Banju Luku, jer će biti dodatno otvoreni prema evropskim destinacijama.

„Uspostavljanje avio veza sa Evropom znači mnogo za sve naše ljude, privrednike, turiste i u skladu je sa naporima koje smo ulagali u prethodnom periodu. Sada smo na početku i očekujem da će Aerodrom Banja Luka živeti sasvim drugačiji život i da će to biti od velike koristi za celi ovaj kraj – rekla je novinarima Željka Cvijanović.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*