Bajden: „Zatvorio“ bih SAD ako naučnici to preporuče

Фото: Youtube Printscreen

Džo Bajden izjavio je da bi, ako pobedi na izborima, bio spreman na ponovno „zatvaranje“ zemlje ukoliko naučnici to preporuče u cilju obuzdavanja koronavirusa

Foto: Youtube Printscreen

VAŠINGTON: Džo Bajden, kandidat američke Demokratske stranke na predsedničkim izborima koji će u novembru biti održani u SAD, izjavio je da bi, ako pobedi na izborima, bio spreman na ponovno „zatvaranje“ zemlje ukoliko naučnici to preporuče u cilju obuzdavanja korona virusa tokom eventualnog drugog talasa pandemije.

„Poslušao bih naučnike“, izjavio je Bajden u intervjuu za američku medijsku kuću „Ej-bi-si njuz“, koji je dao zajedno sa senatorkom Kamalom Haris, kandidatkinjom demokrata za mesto potpredsednika SAD.

Kako prenosi CNN, Bajden je rekao da bi bio spreman da učini „bilo šta što je potrebno radi spasavanja života, jer ne možemo da pokrenemo zemlju dok virus ne stavimo pod kontrolu.“

On je dodao da je zbog toga način na koji je administracija aktuelnog predsednika SAD, republikanca Donalda Trampa, upravljala pandemijom u osnovi pogrešan.

„Da bi život u zemlji mogao da teče, privreda da raste, a ljudi mogli da budu zaposleni, morate da rešite problem virusa“, podvukao je Bajden.

Pandemija KOVID-19 je u SAD odnela više od 175.000 života.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*