Banja Luka: Gradski parlament sutra o Strategiji razvoja kulture

Skupština grada Banja Luka razmatraće na sutrašnjoj sednici Predlog strategije razvoja kulture grada 2018-2028. godine. Ukoliko predlog ovog dokumenta dobije „zeleno svetlo“, Banja Luka će biti prvi grad u RS i BiH koji ima ovaj strateški dokument i njime trasira pravce razvoja kulture za naredni desetogodišnji period u gradu.

Na ovoj sednici, među ukupno 55 tačaka Dnevnog reda, nalazi se i Predlog odluke o osnivanju Foruma za bezbednost građana.

Izveštaj o provođenju Lokalnog ekološkog akcionog plana za Grad Banju Luku i Informacija o stanju sudskih i upravnih postupaka, takođe bi trebalo da se nađu na dnevnom redu ove sednice, kao i više tačaka iz oblasti prostornog planiranja i imovinskih odnosa.

Posljednja tačka dnevnog reda su kadrovska pitanja, među kojima je i imenovanje direktora JU „Radnički univerzitet“ i imenovanje članova školskih odobra iz reda predstavnika lokalne zajednce u osnovnim i srednjim školama na području grada.

Skupština će i na ovoj sjednici razmatrati izveštaje o poslovanju nekoliko komunalnih preduzeća, i to: „Vodovoda“ a.d, „Gradskog groblja“ i „Čistoće“ a.d.

Početak sednice Skupštine grada Banja Luka zakazan je za 9.00 časova.

Izvor: Grad Banja Luka

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*