Banja Luka: Počinje „Kozara etno 2018“

Međunarodni festival tradicije i običaja „14. Kozara etno 2018“ biće održan od 29. juna do 02. jula u Donjoj Piskavici i na tvrđavi Kastel.

Kako je saopšteno iz Turističke organizacije grada Banje Luke – ovogodišnja tema manifestacije je “ženska moba”, koja ima i svoj scenski prikaz ali i izložbu koja prikazuje stari običaj potkozarskog kraja.

Na festivalu će nastupiti preko 400 učesnika, a zvanično otvaranje festivala predviđeno je za petak, 29. juna, u Donjoj Piskavici s početkom u 20.30 časova.

Prvi festivalski dan u Piskavici, obogaćen je izložbenom postavkom – etno tržnicom sa velikim brojem izlagača (početak u 18 časova), a potom defile učesnika. Drugi dan festivala  namijenjen je za tradicionalna sportska dešavanja i etno radionicu.

U nedjelju trećeg dana, u centru pažnje biće muzički program “Etno fusion”, u okviru kojeg će nastupiti vokalno-instrumentalni sastavi koji neguju tradicionalnu muziku sa pečatom modernog i urbanog. Muzički program počinje u 21 čas na letnoj pozornici tvrđave Kastel (u slučaju kiše Dječije pozorište RS). Takođe, u okviru ove večeri, biće prikazana i modna revija obogaćena tradicionalnim motivima i ornamentima različitih regija utkanih na haljinama i tunikama modernog kroja.

Završnog dana, planirani su defilei učesnika kroz grad, izložbeno-prodajna postavka, te nastupi izvornih plesnih, muzičkih i pevačkih grupa na Kastelu.

Izvor: Grad Banja Luka

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*