Ministar Mali razgovarao sa novim ambasadorom Turske

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Republike Turske u Beogradu Hamijem Aksojem, sa kojim je razgovarao o ekonomskim odnosima dve zemlje, kao i o budućim projektima i saradnji.

 

Ministar Mali je poželeo dobrodošlicu ambasadoru Aksoju i istakao da odnosi dve zemlje nikada u istoriji nisu bili na višem nivou, kao i da je važno da se oni dodatno razvijaju u budućnosti. Kako je naglasio, tome je najviše doprinela bliska saradnja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Turske Redžepa Tajip Erdogana.

 

On je rekao da u Srbiji posluje dosta turskih fabrika, kao i da se očekuje otvaranje novih, te da turske kompanije učestvuju u raznim infrastrukturnim projektima širom zemlje. Tome su, kako je dodao, doprineli upravo dobri odnosi dva predsednika, ali i stabilna ekonomska situacija u Srbiji, koja je postala atraktivna destinacija za investitore.

 

Ambasador Hamij Aksoj je istakao da su turski investitori izuzetno zainteresovani za dalja ulaganja u Srbiju, kao i da je naša zemlja odlično mesto za investicije. Kako je rekao, drago mu je što su turske fabrike doprinele zapošljavanju i boljem standardu u nekim lokalnim samoupravama u Srbiji.

 

Sagovornici su zaključili da postoji mnogo potencijala za dalje jačanje ekonomske saradnje, kao i da će na tome raditi u narednom periodu.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*