Beograd: Drugara iz razreda ubo šestarom u glavu

Ilustracija
BEOGRAD –

Učenik petog razreda OŠ „Ćirilo i Metodije“ na Zvezdari zadobio je hematom na glavi kada ga je vršnjak nasred časa ubo šestarom u čelo, prenose beogradski mediji.

Incident se dogodio prošlog petka, 25. oktobra, kada je nakon kraće rasprave, dečak prišao klupi druga iz odeljenja, naslonio se na nju i zabio mu iglu od šestara u glavu.

Ilustracija

„Sin je došao iz škole sa ubodom na čelu koji je otekao, pa je delovao kao čvoruga. Otišli smo u Dom zdravlja gde su nam dali uput za Institut za majku i dete ukoliko bude počeo da povraća. Srećom, nije povraćao, ali sam morala da ga budim na svaka dva sata, jer mu se ipak stvorio hematom na glavi“, izjavila je majka povređenog đaka za Telegraf.
List navodi da problemi sa dečakom koji je ubo vršnjaka postoje još od prvog razreda, našta se žale i roditelji druge dece u odeljenju.

„Pet godina deca u odeljenju trpe njegov teror. Uzme tuđi pribor pa ga razbaca. Baca sveske, knjige, užinu, udara drugare, loše se ponaša… Ali, pošto ima dijabetes, svi u školi su blagi prema njemu i godinama tolerišu ovakvo ponašanje. Nešto se mora preduzeti. Danas je ubo dečaka šestarom u čelo, a sutra će nekome iskopati oko“, rekao je jedan od roditelja.

Majka povređenog dečaka ne krivi dete koje ga je napalo jer, kako kaže, dečak zaista ima zdravstvene probleme i trebalo je da se škola pobrine da se on uklopi u odeljenje.

Direktorka škole Manuela Ilić potvrdila je za Telegraf da se incident dogodio, ali nije želela da iznosi detalje.
„Škola radi na rešavanju problema. Uključen je tim za borbu protiv nasilja i psihološko-pedagoška služba. Roditelji ne treba da budu zabrinuti“, poručila je direktorka.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*