„BeoGrad u kome stvaram 2020/2021,“autor projekta: Marina Milovanović -Kušić

Izložba „Beograd – grad u kome stvaram“ prvi put je realizovana 2014. godine i od tada je realizovana u kontinuitetu svake godine, sve do prošle godine kada je zbog epidemije Korona virusa došlo do pauze. Iz tog razloga ovogodišnja postavka obuhvata period od dve godine. Interesovanje za izlaganje na ovoj izložbi ne jenjava i ovoga puta broj autora koji su se prijavili na konkurs premašio je sto prijava. Publika će moći da uživa u delima likovne i primenjene umetnosti 63 autora, koje je izabrao stručni žiri izložbe „Beograd – grad u kome stvaram 2020/21.“. Posebnost ove izložbe leži u tome što se na jednoj postavci mogu videti imena doajena srpske umetničke scene i imena mladih autora na početku svojih karijera. Susret različitih senzibiliteta i likovnih izraza i bogatstvo raznovrsnih likovnih tehnika čini ovu izložbu izuzetno zanimljivom i nezaobilaznom za prave ljubitelje likovne i primenjene umetnosti.

U proteklom periodu bili smo suočeni sa neočekivanim situacijama koje su menjale naš život. Koliko je iznenadna epidemija uticala na umetničko stvaralaštvo? Da li smo bili produktivni, poput velikih majstora čija su mnoga dela nastala u doba kuge ili španske groznice? Da li umetnost u doba korone odslikava teskobnu stvarnost ili nas bodri i leči slaveći život?

Odgovore ćemo naći na novoj postavci izložbe „Beograd – grad u kome stvaram 2020/2021.“, koja će predstaviti umetničku scenu u protekle dve godine. Nakon  svega ostaće umetnost da prenosi naše najtananije misli, želje, osećanja i ostaće grad, rušen i ponovo podizan, skrnavljen i ponovo rođen, grad u kome smo živeli i stvarali svoju umetnost i u najtežim trenucima – rekla je autorka projekta Marina Milovanović Kušić.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*