Bez pritvora osumnjičenog za nesreću u kojoj je nastradala Nina Rađenović

Izvor: N1

Osnovni sud odbio je predlog Osnovnog javnog tužilaštva da se odredi pritvor dvadesetjednogodišnjem P. R, osumnjičenom da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala Nina Rađenović.

Nesreća se dogodila 6. juna, u Petrovaradinu.

Saslušanje pred sudijom za prethodni postupak Tatjanom Žarković i odlučivanje o predlogu tužioca održano je 16 dana nakon što je osumnjičeni saslušan u tužilaštvu. On se brani sa slobode, piše portal 021.rs.

Tužilaštvo je početkom avgusta saopštilo da su nakon saslušanja zatražili pritvor „zbog postojanja osobitih okolnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao da ometa postupak uticanjem na svedoke“.

Saopšteno je i da je pritvor zatražen jer je tužilaštvo tek naknadno, nakon podnošenja krivične prijave, došlo do saznanja da postoji više očevidaca saobraćajne nesreće, koje je potrebno ispitati u svojstvu svedoka. Roditelji su pozivali svedoke nesreće da se jave nadležnim organima, posebno momka u dvadesetim godinama, koji je vozio iz pravca Sremskih Karlovaca.

Osumnjičeni dvadesetjednogodišnjak se sumnjiči da je počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za šta je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

S obzirom na to da nije određen pritvor, u Petrovaradinu će se nastaviti protest „Pravda za Ninu“, koji organizuju porodica i prijatelji. Najavljena je i blokada Preradovićeve ulice od večeras, u 20 časova.

Porodica i prijatelji nastradale su u nekoliko navrata rekli da će, ukoliko osumnjičeni ne bude bio pritvoren, radikalizovati okupljanja, a da će blokade proširiti i na druge lokacije u Petrovaradinu, te da će one postati dvadesetčetvoročasovne.

Advokat osumnjičenog Goran Karadarević je početkom avgusta, nakon što je tužilaštvo zatražilo pritvor za njegovog klijenta, saopštio kako se sud, u ovom slučaju, preselio na ulicu.

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*