Bezbednost je najbitnija tema

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je danas uverenja o uspešno završenom usavršavanju polaznicima sedme klase Visokih studija bezbednosti i odbrane, najvišeg nivoa usavršavanja u sistemu vojnog školstva.

Čestitajući polaznicima, ministar Vulin je istakao da su te studije nešto čime se naša Vojska i Vojna akademija s pravom ponose.

„Posebno sam ponosan na internacionalni karakter naše škole. Učimo jedni od drugih i na kraju shvatimo da su izazovi sa kojima smo suočeni gotovo isti – mržnja, zlo terorizma, pokušaj prekrajanja granica, menjanje društvenog uređenja“ – naglasio je ministar Vulin.

Ministar Vulin je, takođe, ukazao na značaj celoživotnog učenja, dodajući da su studije na VSBO prilika da se sagledaju i stavovi i mišljenja drugih političkih i društvenih aktera.

„Visoke studije bezbednosti i odbrane su velika privilegija i svi vi koji ste danas uspešno okončali svoje školovanje treba da znate da ste izabrani pažljivo, da ste izabrani sa razlogom i da se od vas mnogo očekuje“ – naglasio je ministar Vulin.

Polaznicima sedme klase ministar Vulin je poručio da ih oznaka o završenom VSBO povezuje i svedoči da je reč o ljudima koji su mnogo naučili i koji su spremni i dalje da uče, a posebnu zahvalnost izrazio je i polaznicima iz inostranstva.

„Mi smo pred vas izneli naše znanje, ali i naše ljude, najbolje među najboljima. Hoću da znate da u budućnosti možete da računate na njih kao prijatelje, baš kao što verujemo da i mi možemo da računamo na vas – poručio je ministar Vulin.

Govoreći o perspektivama VSBO, ministar odbrane je istakao da će se taj nivo usavršavanja razvijati, rasti i čuvati nas i omogućiti svim polaznicima koji nisu bili deo bezbednosti, da razumeju kakav je sistem bezbednosti i da u modernom svetu ne postoji ni jedna oblast političkog i društvenog života u kome ova tema nije važna, a kako svet, nažalost, postaje sve opasnije mesto za život, tema koja je postala suštinska i presudna.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*