Biskup egzorcista podneo ostavku, zaljubio se u autorku erotskih romana

Španski biskup, egzorcista Havijer Novel, objavio je da se povlači sa mesta biskupa Solsone u Kataloniji, jer želi da započne novi život iz strogo ličnih razloga.
Biskup egzorcista podneo ostavku, zaljubio se u autorku erotskih romana

Foto: Screenshot
Kako je naveo sajt Religion Digital, biskup se zaljubio u Silviju Kabalol, koja je mlađa od njega 14 godina. Ona je autorka erotskih romana, razvedena je i majka je dvoje dece. Biskup navodi da je upoznao Silviju, koja je psiholog, a proučava religije, jogu, demografiju i seksologiju.
Izdavač je njene knjige opisao kao da su „preokrenule sva naša moralna i etička razmatranja“.
Njena najnovija knjiga „Pakao u Gabrijelovoj požudi“, priča je o zatvoru, sektama, sadizmu, požudi, besmrtnosti i gruboj borbi između dobra i zla, između Boga i Sotone, i između anđela i demona.
Biskupu Novelu predviđala se sjajna budućnost, viđen je kao zvezda u usponu u španskoj katoličkoj crkvi pošto je imenovan za najmlađeg biskupa u Španiji 2010. godine, kada je imao samo 41 godinu.
Međutim, njegov uspon je stagnirao izborom pape Franje 2013. godine, naveo je The Times.
Biskup Novel opisao je abortus i eutanaziju kao „genocid“, a to nije bilo u skladu sa raspoloženjem crkve i pape Franje.
Inače, Novel je jedini biskup koji je otvoreno glasao na kontroverznom katalonskom referendumu o nezavisnosti 2017. godine, koji se smatra nezakonitim prema španskom zakonu.
Papa je prihvatio njegovu ostavku, a crkva nije dala komentar.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*