Bivša pomoćnica ministra pred sudom zbog korupcije

BEOGRAD: U Specijalnom sudu u Beogradu sutra bi trebalo da se okonča pripremno ročište i da počne glavni pretres (suđenje) u procesu protiv bivše pomoćnice ministra poljoprivrede Darije Janjić Nišavić i još dvoje optuženih za korupciju, najavljeno je iz tog suda.
pravda
Foto: pixabay.com

Pripremno ročište je po zakonu zatvoreno za javnost, dok će suđenje biti javno i na njemu se optuženi moći detaljno da se izjasne o optužbama za koje se terete.

Na optuženičkoj klupi pored Janjić Nišavić naći će se Čedomir Drašković i Helga Stojanović, koja je bila šef Odseka za javne nabavke u Ministrstvu poljoprivrede.

Janjić Nišavić je optužena za krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja, Drašković za davanje mita, a Stojanovićeva za zloupotrebu službenog položaja.

Bivša pomoćnica ministra i Drašković bili su uhapšeni 9. oktobra prošle godine kada je protiv njih pokrenuta istraga, koja je početkom novembra proširena i na Helgu Stojanović.

Janjić Nišavić i Drašković su se na saslušanju u istrazi pred tužilaštvom za organizovani kriminal branili ćutanjem, dok je Stojanović iznela svoju odbranu.

Kako je nakon njihovog hapšenja saopštilo tužilaštvo, sumnja se da je pomoćnica ministra od Draškovića primila mesečnu ratu, unapred obećane koristi za pomoć u dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koju je podržao inostrani fond za finansiranje poljoprivrede.

„Osumnjičenoj je obećana isplata koristi u visini od oko 1.000 evra mesečno u naredne dve godine dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci”, navelo je tužilaštvo u ranijem saopštenju.

 

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*