„BL bajk“ od nedelje na zimskoj pauzi

Banja Luka – Zbog sve nižih temperatura i približavanja zimske sezone, novouvedeni sistem za iznajmljivanje javnih bicikala, „BL Bajk“, od nedelje prestaje sa radom.

Nedelja je zadnji dan u ovoj godini kada će Banjalučani moći da koriste usluge „BL bajk“, nakon čega sledi zimska pauza, sve do proljeća. Ovo je uobičajena praksa u svim gradovima u kojima postoji ovakav sistem, a bicikli će tokom zime biti zaštićeni na adekvatan način.

„Završavajući prvu sezonu, možemo reći da je projekat javnog iznajmljivanja bicikala „BL bajk“ bio veoma uspešan, jer je broj prijavljenih članova zajednice prešao 1.000, a zabeleženo je preko 11.000 iznajmljivanja. Takođe, na ovaj način želimo podstaknuti na fizičku aktivnost i poboljšati turističku ponudu našeg grada, te se pridružiti evropskim gradovima koji se opredjeljuju za održivu mobilnost i zaštitu životne sredine“ – kaže Slavko Davidović, šef Odseka za saobraćaj.

On je dodao da je najviše najmova ostvareno radnim danima, što je ohrabrujući podatak koji pokazuje da su građani bicikl uglavnom koristili za odlazak na posao, školu, fakultet i slično. Najčešća upotreba bicikala u toku dana je u vremenu od 7.00 do 8.00 časova i od 16.00 do 17.00 časova.

Iz Odseka za saobraćaj najavljuju da će u 2019. godini sistem biti proširen novim teminalima, sa ciljem da se u budućnosti cijeli grad pokrije stanicama sa javnim biciklima.

Ovaj sistem je uveden proletos, a za početak opremljen je sa četiri terminala sa ukupno 30 bicikala.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*