Blokirali sve ulaze u parlament: Mladi besni zbog političke krize

Ilustracija: EPA / Wael Hamzeh

Bejrut — U centru Bejruta izbili su manji sukobi kada je na stotine demonstranata pokušalo da spreči poslanike da dođu do zgrade parlamenta.

Ilustracija: EPA / Wael Hamzeh

AP navodi da bi danas trebalo da se održi sednica parlamenta uprkos demonstrantima koji su besni zbog odlaganja formiranja vlade. Demonstranti dovode u pitanje ustavnost održavanja sednice u odsustvu vlade.

Stotine mladih blokiralo je sve ulaze u zgradu parlamenta, a prilikom koškanja sa pripadnicima policije za razbijanje demonstracije žene su napravile barijeru između dve strane da bi sprečile sukobe.

Liban je u ozbiljnoj političkoj i ekonomskoj krizi, mesec dana nakon pokretanja protesta, konstatuje Rojters, napominjući da za sada nema naznaka da su lideri postigli dogovor o novoj vladi koja bi trebalo da nasledi odlazeći kabinet Saada Haririja, koji je podneo ostavku 29. oktobra.

Hariri je podneo ostavku suočen s talasom protesta protiv vladajućih političara koji su krivi za veliku korupciju i uvlačenje Libana u najgoru ekonomsku krizu od građanskog rata 1975-1990.

IZVOR:B92

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*