Bogat program u Galeriji Matice srpske

Ove nedelje posetioce Galerije Matice srpske očekuje bogat program.

U četvrtak, 21. juna u 11.00 sati Galerija Matice srpske organizuje Otvoreni konzervatorski atelje u saradnji sa Centralnim institutom za konzervaciju i Pokrajinskim zavodom za zaštitu spomenika kulture. Zainteresovana publika imaće priliku da zaviri u svet konzervacije i restauracije umetničkih dela.

U petak, 22. juna u 18.00 sati biće održana promocija knjige Arsenije Teodorović i srpska crkva u Budimukoja je nastala kao rezultat višegodišnjeg projekta restauracije i istraživanja ikonostasa crkve Svete Trojice u Budimu koja je srušena nakon Drugog svetskog rata. Nakon promocije, u 21.00 sat u Galeriji će biti izvedena pozorišna predstava o ljubavi Laze Kostića i Lenke Dunđerski Od raja do beznjenice.

U subotu, 23. juna od 11.00 do 12.30 sati biće održana poslednja kreativna radionica za decu u okviru ciklusa subotnjih radionica za ovu školsku godinu. Mališani će se na radionici „Koje delo čuva hranu na slikarskom astalu?“ zabaviti u potrazi za umetničkim delima na kojima su prikazane mrtve prirode, a na kraju radionice biće nagrađeni ordenom Malih umetničkih istraživača.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*