Bogat vikend i raznovrstan program u Galeriji Matice srpske

Ilustracija_Dan drzavnosti_Proglasenje Dusanov zakonika

Obaveštavamo Vas da će vikend koji je pred nama biti ispunjen bogatim i raznovrsnim programom – predavanjem Fragmentarnost baroknog sveta u okviru izložbe KRAČUN, kustoskim vodjenjima Istorija u slikama povodom Dana državnosti i kreativnom radionicom za decu.

  • U okviru pratećeg programa izložbe KRAČUN u petak, 14. februar u 19.00 sati, biće održano poslednje predavanje Fragmentarnost baroknoga sveta: Ispitivanje nemogućih prostora i osenčenih svetova prof. dr Jelene Todorović, sa Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Cilj predavanja je da pokaže jedan od važnih, a retko razmatranih, fenomena barokne kulture – njenu fragmentarnost.

 

Ilustracija_Dan drzavnosti_Proglasenje Dusanov zakonika

 

  • Povodom obeležavanja Dana državnostiu subotu 15. februara i nedelju 16. februara, u dva termina u 13.00 i 17.00 sati biće održana kustoska vođenja kroz stalnu postavku ISTORIJA U SLIKAMA Jelene Ognjanović i Stanislave Jovanović. Na ovaj način obeležavamo sećanje na 15. februar 1804. godine kada je počeo Prvi srpski ustanak i kada je 1835. godine proglašen prvi srpski Ustav. Tokom praznika ulaz u Galeriju kao i na kustoska vodjenja je besplatan.

 

  • U subotu, 15. februara od 11.00 do 12.30 sati biće održana kreativna radionica Umetnost je svuda oko nas za decu uzrasta od 5 do 11 godina, posvećena priči o vajarima čije skulpture oplemenjuju i obogaćuju naš grad, a čija umetnička dela se čuvaju i u kolekciji Galerije Matice srpske.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*