Bojsi iz Mućki podneo zahtev za državljanstvo Srbije

EOGRAD –

Britanski glumac Džon Čalis koji je tumačio ulogu čuvenog Bojsija u kultnoj seriji Mućke zvanično je podneo zahtev za prijem u državljanstvo Republike Srbije, saopštio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Kako je objasnio, zahtev, podnet u ambasadi Srbije u Londonu, već se nalazi u Beogradu i kada se završe sve procedure Vlada će o njemu glasati.

bojsi, dzon, calis, 2

Izvor: Twiter

Vesić je na svom Fejsbuk nalogu „otkrio tajnu“ fotografije koju je Čalis objavio na društvenim mrežama, a na kojoj je njegov crni „mercedes“, na čijim tablicama piše „Srbija“.

„Fotografija je nastala prošle nedelje ispred Ambasade Srbije u Londonu. Pre toga je Džon Čalis zvanično podneo zahtev za prijem u državljanstvo Republike Srbije! U ambasadi Srbije g. Čalisa primila je ambasadorka Srbije u Ujedinjenom kraljevstvu Aleksandra Joksimović“, napisao je Vesić.

Dodao je da je imao čast da u ime Grada Beograda potpiše preporuku Grada Beograda da Čalis postane srpski državljanin i istakao da nije bilo lako pobrojati na jednoj stranici šta je on učinio na promociji Srbije i Beograda posebno u Velikoj Britaniji gde je veoma poznat i popularan.

Prema njegovim rečima, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić podržala je ideju da Čalis postane srpski državljanin.

Posebno je zahvalio Srbinu koji je odrastao i živi u Londonu Lazaru Vukoviću „koji je najzaslužniji zato što Bojsi toliko voli Beograd i Srbiju“.

„Lep je osećaj kada znate da uspešni i popularni ljudi kao što je Džon Čalis žele da budu državljani Srbije. Srećan sam, jer Bojsi postaje i zvanično Beograđanin. Stanovnik našeg grada suštinski je postao kada je snimio film „Bojsi u Beogradu“. Bojsi dobrodošao kući“, poručio je Vesić.

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*