Boldvin vežbao i uperio revolver prema kameri

SANTA FE –

Alek Boldvin je vežbao izvlačenje revolvera iz futrole, nakon čega ga je uperio u kameru tokom probe na setu filma „Rast“ kada je oružje opalilo i pogodilo u grudi kinematografa, navodi se u pismenom iskazu za sud, objavljenom u nedelju.

Ta izjava pod zakletvom pruža dodatne detalje o slučajnoj pucnjavi prošlog četvrtka u Novom Meksiku u kojoj ubijena 42-godišnja Halina Hačins i ranjen režiser Džoel Souza, prenosi agencija Rojters.

alek, boldvin

Izvor: EPA/ANDREW GOMBERT

Boldvinu je bio dat scenski pištolj i rečeno mu je da nije napunjen, navode vlasti Santa Fea u sudskim dokumentima.

„Džoel je izjavio da je Alek sedeo na klupi na snimanju scene u improvizovanoj crkvi, i da je vežbao unakrsno izvlačenje pištolja. Džoel je rekao da je gledao preko ramena Hačinsovu, kada je čuo zvuk nalik udarcu biča, a zatim glasan pucanj“, navodi se u izjavi.

Hačins je tada pogođena u predelu grudi, navodi se u dokumentu.

„Džoel se tada nejasno seća kako se Hačinsova žalila na stomak i kako se uhvatila za njegov srednji deo. Džoel je takođe rekao da je Hačinsova počela da se tetura unazad i da je pala na zemlju“, dodaje se u izjavi.

Halina Hačins je rekla da ne oseća noge, izjavio je Rid Rasel, kamerman koji je stajao pored nje u vreme pucnjave.

Izbezumljeni Boldvin (63) fotografisan je u subotu ispred hotela u Santa Feu kako se grli i razgovara sa Metom Hačinsom, mužem Haline Hačins, i njihovim devetogodišnjim sinom.

Niko nije optužen za fatalni incident tokom probe u četvrtak na ranču Bonanza Krik u blizini Santa Fea, dok šerifova kancelarija nastavlja istragu.

Više medija i društvenih mreža izrazilo je zabrinutost u vezi sa bezbednosnim protokolima na snimanju niskobudžetnog filma, dok je sam Rid rekao da je snimateljska ekipa imala problema sa produkcijom, uključujući sa plaćanjem i stanovanjem.

Rid je rekao i da je šest osoba napustilo snimanje filma.

Serž Svetnoj, glavni električar angažovan na snimanju filma, rekao je u objavi na Fejsbuku da je držao Hačinsovu za ruke dok je umirala i za njenu smrt je okrivio „nemar i neprofesionalizam“.

Veb sajt TMZ.com, pozivajući se na neidentifikovane izvore povezane sa produkcijom, navodi da su pištolj koji je dat Boldvinu ranije koristili članovi posade za vežbe gađanja mete van seta, koristeći prave metke.

 

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*