Bolja infrastruktura u opštinama Čoka i Novi Kneževac

Foto: Dnevnik.rs

U četvrtak je u Beogradu predstavljen projekat „Razvoj prelaznog puta u oblasti Kubekhazi (Mađarska) – Rabe (Srbija)” koji se finansira iz Intereg IPA fondova Evropske unije u Beogradu. Realizovaće ga JP „Putevi Srbije“, Nacionalna agencija za infrastrukturu Mađarske i JP „Zavod za urbanizam Vojvodine.
Cilj projekta je da se obezbede infrastrukturni uslovi, u skladu sa sporazumom vlada Srbije i Mađarske, za otvaranje novog graničnog prelaza. Projekat se sprovodi uz podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.

„Putevi Srbije“, kao partner u projektu, uradiće rehabilitaciju puta od mesta Rabe do državne granice sa Mađarskom u dužini od 1.365 metara. Novi granični prelaz će biti blizu tromeđe Srbije, Mađarske i Rumunije.U okviru realizacije projekta obnoviće se 47 kilometara puta u opštinama Čoka i Novi Kneževac, a Zavod za urbanizam Vojvodine je završio modifikaciju projekta i tehničku dokumentaciju. Cilj projekta je da se obezbedi bolja putna infrastruktura na ovom području.

Izvor: Dnevnik.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*