Bolsonaro pretio novinaru: Udariću te u glavu

Predsednik Brazila Žair Bolsonaro potvrdio je da je u nedelju hteo da udari u glavu novinara koji ga je pitao šta zna o uplati koju je izvršio bivši saradnik njegovog sina na račun njegove supruge, Mišel Bolsonaro.

Bolsonaro pretio novinaru: Udariću te u glavu

Sad ću da te udarim u glavu, ok?„, odgovorio je desničarski predsednik izveštaču lista „O Globo“, preneo je Rojters.
Brazilski mediji su preneli da je između 2011. i 2017. godine više od 13.000 evra uplaćeno na račun prve dame Mišel Bolsonaro. Misteriozne uplate je navodno izvršio Fabricio Kerioz, dugogodišnji Bolsonarov prijatelj koji je nedavno uhapšen u sklopu istrage o korupciji u koju su umešani Bolsonarov sin i supruga njegovog prijatelja.
Bolsonaro koji je došao na vlast obećavajući borbu protiv korupcije u zemlji odbio je da objasni uplate na suprugin račun i nasilno je reagovao na pitanje novinara.
Ono što bih stvarno voleo da uradim je da te udarim u glavu, ok„, rekao je brazilski predsednik novinaru vodećeg lista u državi. Potom je novinaru poručio da je „đubre“.
Opozicioni političari i mediji odmah su osudili ponašanje Bolsonara.
Ovakvo ponašanje ne samo da pokazuje nedostatak vaspitanja, to je takođe pokušaj zastrašivanja medija i sprečavanje postavljanja nezgodnih pitanja„, izjavio je predsednik brazilske medijske asocijacije Paulo Žeronimo.
Nekoliko minuta pošto su mediji izvestili o ponašanju predsednika, brazilski novinari su pokrenuli zajedničku onlajn kampanju neprestano tvitujući isto pitanje: „Predsedniče, zašto je Vaša supruga Mišel Bolsonaro primila 89.000 reisa od Fabricija Keiroza?„.
Kampanja je do nedelje popodne postala viralna, pošto su se u nju uključili poznati aktivisti, akademici i umetnici.
Autor: N1
Foto: AFP

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*