Borislava Perić Ranković zabeležila dve pobede na startu Paraolimpijskih igara

Paraolimpijske igre u Tokiju svečano su otvorene juče na olimpiskom stadionu, a prvi na barilišta izašli su parastonoteniseri.
beba
Foto: Borislava Perić Ranković i Suzan Bejli, foto: Romana Romanov

Borislava Perić Ranković u klasi 4, u B grupi, sa dve pobede počela je odbranu paraolimpijskog zlata osvojenog pre pet godina u Riju. Beba je prvo ubedljivo nadigrala Britanku Suzan Bejli 3:0 (7, 5, 6), a onda je istim rezultatom 3:0 (3, 9, 6) savladala i takmičarku Tajpeha Čun Pi Lu. Borislava Perić Ranković će sutra biti slobodna i ona je sa ove dve pobede obezbedila prolazak u dalje nadmetanje.

Njene reprezentativne koleginice Nada Matić i Ana Prvulović poražene su u prvom kolu. Nada Matić je u klasi 4 u E grupi posle velike borbe izgubila od odlične Nemice Sandre Mikolašek 0:3 (-7, -7, -10). Najveća borba viđena je u trećem setu koji je Nemica dobila na razliku.

Ana Prvulović se u prvom kolu u klasi 2 u B grupi namerila na Kineskinju Jing Liu, koja ima šest odličja sa paraolimpijskih igara do sada. Naša debitantkinja na Igrama nije imala šanse protiv jake Kineskinje i poražena je 0:3 (-3, -3, -7).

Nada i Ana će se sutra boriti za prolaz u dalje takmičenje.

Pored parastonoteniserki nastupila je i naša paraplivačica Katarina Draganov Čordaš. Ona je u drugoj kvalifikacionoj grupi na 100 metara leđnim stilom zauzela poslednje 5. mesteo s vremenom od 3:28,25 i nije uspela da se plasira u finale. Iako je zauzela poslednje mesto u svojoj kvlafikacionoj grupi Katarina je prezadovoljna nastupom, jer je isplivala svoj najbolji rezultat. U ovoj discipili zlato je osvojila Pin Ksiu Jip iz Singapura (2:16,61), srebro je pripalo Japanki Mijuki Jamadi (2:26,18), a bronza Meksikanki Fabioli Ramirez (2:36,54).

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*