Boško Obradović: U nedelju prva prilika da porazimo vlast

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da na referendumu u nedelju 16. januara, svi građani Srbije koji su opoziciono orijentisani imaju prvu priliku da poraze vlast, tako što će glasati „ne” za promenu Ustava.

Obradović je danas na konferenciji za novinare u prostorijama Dveri u Čačku rekao da „ne postoji niti jedan valjan razlog za ovakvu promenu Ustava”, navodeći da je odluka o tome doneta u jednopartijskoj Skupštini Srbije bez opozicije i bez javne rasprave, dok je Zakon o referendumu menjan dva puta dva meseca pre referenduma.

„Izbor sudija i tužilaca se izmešta iz ruku narodnih predstavnika i predaje u ko zna čije ruke, pa se više neće suditi u ime naroda već u ko zna čije ime. Ukinut je cenzus od 50 odsto izašlih od ukupnog broja birača u Srbiji da bi referendum uspeo, a apsolutno je nedopustivo da se najviši pravni akt jedne države menja manjinskim brojem glasova”, rekao je Obradović, prenela je Beta saopštenje Dveri.

Obradović je dodao da „o Ustavu i potencijalnim promenama možemo da razgovaramo tek kad Srbija ponovo bude slobodna i demokratska zemlja, uz ozbiljnu javnu raspravu i dogovor, a ne pod pritiskom i ucenama iz EU i u potpuno nedemokratskoj proceduri kao što je sada slučaj”.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*