Bošković: Odoleće Crna Gora pod naletima „velike Srbije”

PODGORICA – Odoleće Crna Gora svim nasrtajima inspirisanim projektom „velike Srbije”, poručuje crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković i tvrdi da je i sada uoči izbora u toj zemlji situacija slična onoj uoči izbora 2016. godine, mada je sad, kaže, matrica drugačija.

On je za crnogorsku Novu M televiziju ocenio da je usvajanje Zakona o slobodi veroispovesti izazvalo novu seriju pritisaka na Crnu Goru i da je osam meseci ta zemlja pod udarom istih aktera, sa drugim izvršiocima u Crnoj Gori.

„Činjenica je da je to odavno u igri u Crnoj Gori, jer ni u Beogradu nisu prestale sa aktivnostima one snage koje sanjaju o velikosrpskom projektu, koji uključuje i Crnu Goru”, tvrdi Bošković.

Prema njegovim rečima, te snage su udružene i sada „tri kolone u Crnoj Gori bez izuzetka zagovaraju opciju velike Srbije, opciju Crne Gore u sastavu Srbije i opciju onoga što je vraćanje na 1918. godinu”.

Kako kaže, to bi bilo lakše prozreti, da se iza toga ne krije mnogo veća igra na globalnom nivou, a koja se, kako Bošković to vidi, igra iz Moskve.

„U suštini imamo Moskvu kojoj je interes da Zapadni Balkan drži pod sferom svog uticaja. To im u prethodnim godinama nije išlo za rukom – ostala im je Srbija, Republika Srpska pod njihovim kišobranom, sada im se otvara prilika da i kroz ove izbore stave CG pod svoju zonu interesa”, smatra ministar, prenosi Tanjug.

„Ali, ponavljam i tada i danas bez obzira koliko komplikovana situacija bila, institucije u Crnoj Gori su dovoljno sposobne da kvalitetno odgovore na takve izazove i to će pokazati i ovaj put”, zaključuje Bošković.

IZVOR:POLITIKA

FOTO:TANJUG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*