Britanac osuđen u Singapuru na šest nedelja zatvora zbog nenošenja maske

REUTERS/Edgar Su

Sud u Singapuru osudio je jednog Britanca na šest nedelja zatvora nakon što je više puta prekršio protokole o koronavirusu odbijajući da nosi masku za lice u javnosti, javili su lokalni mediji, a prenosi CNN.

Bendžamin Glin (40) proglašen je krivim po četiri tačke optužnice zbog toga što nije nosio masku u vozu u maju i na naknadnom pojavljivanju pred sudom u julu, kao i zbog remećenja javnog mira i upotrebe pretećih reči prema javnim službenicima.

Glin je ranije bio podvrgnut psihijatrijskoj proceni koju je sudija naložio kao rezultat njegovog ponašanja i primedbi na sudu.

U sredu je pozvao sud da odbaci ono što je nazvao „nezakonitim optužbama“ i zatražio da mu se vrati pasoš kako bi se mogao vratiti u Britaniju i biti sa svojom porodicom.

Citirano je kako je sudija rekao Glinu da je bio „potpuno zaveden“ u uverenju da je izuzet od zakona Singapura o nošenju maski.

Glin je zastupao sam sebe na sudu. Agencija Rojters je pokušala da stupi s njim u kontakt, ali bezuspešno.

Singapur je azijski poslovni centar poznat po sprovođenju strogih pravila. Nisu retke ni osude i kazne zbog kršenja propisa o kovidu-19. Nekim strancima su oduzete radne dozvole zbog kršenja pravila.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*