Britanija: Troje mrtvih u napadu noževima u Redingu, za sada – nije terorizam

Pixabay
LONDON –

Tri osobe su ubijene, a tri ozbiljno povređene sinoć u napadu nožem u parku u južnom engleskom gradu Redingu, saopštila je danas britanska policija, ističući da incident za sada ne tretira kao terorizam.

Policija je saopštila da je na licu mesta uhapsila jednog muškarca zbog sumnje da je umešan u napad.

„Skaj njuz“ javlja da se napad dogodio sinoć na mestu gde je ranije tokom dana održan antirasistički protest podrške demonstracijama širom SAD povodom ubistva Afroamerikanca Džordž Flojda.

Pixabay

Rojters prenosi da je jedan od učesnika protesta na Fejsbuku objavio da se incident dogodio nekoliko sati posle protesta i da među povređenima nema demonstranata.

Na video snimku objavljenom na Tviteru vide se lekari hitne pomoći kako ukazuju pomoć najmanje tri osobe koje krvare na zemlji u parku u Redingu, dodaje Rojters.

Predstavnik lokalnih vlasti u Redingu Džejson Brok apelovao je na građane da izbegavaju centar grada.

Iz lokalne policije su apelovali na građane i da izbegavaju spekulisanje o ovom incidentu i da ne prosleđuju video snimke ili fotografije incidenta na društvenim mrežama.

Rojters dodaje i da je britanska ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel rekla da je duboko uznemirena zbog ovog incidenta i da iščekuje više informacija o tom događaju.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*