Britanski „Tajm aut” svrstao Novi Sad na listu svetskih metropola koje nude nesvakidašnje kulturne događaje

NOVI SAD – Jedan od najcenjenijih lajf stajl magazina, britanski „Tajm aut”, svrstao je Novi Sad na listu svetskih metropola koje će u 2022. godini ponuditi fantastične i nesvakidašnje kulturne događaje.

NoviSad-Steet.png

Srpska Atina tako se našla među 22 svetska grada kao što su Njujork, Pariz, Barselona, London, Lisabon, Istanbul, Melburn, Los Anđeles, Čikago, Nagoja, Sidnej, Prag i drugi.

Lista koju ovaj magazin sastavlja svake godine, obuhvatajući otvaranja velikih muzeja, muzičkih događaja, pozorišnih predstava, izložbi koje, kako navode, „nikako ne bi trebalo propustiti, predstavila je za 2022. godinu i Novi Sad koji će nositi krunu Evropske prestonice kulture uz 1500 kulturnih događaja i neverovatnih 4000 umetnika”, javlja Tanjug.

Kako navodi magazin, prelepa arhitektura i jedinstvena istorija Novog Sada odavno su ga učinili glavnom destinacijom koja u 2022. godini treba da bude nezaobilazna.

Poseban akcenat, autori teksta, stavljaju i na samu ideju mreže kulturnih stanica, kao novih prostora za kulturu, rekonstruisanog industrijskog nasleđa, za šta kao primer navode Kulturnu stanicu Mlin.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*