Brnabić i Leki o unapređenju saradnje

BEOGRAD –

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa specijalnim izaslanikom predsednika vlade i državnom ministarkom u Ministarstvu spoljnih poslova Indije Menakši Leki i tom prilikom složile se da postoji više strateških oblasti u kojima se saradnja dve zemlje može unaprediti, uključujući poljoprivredu, energetiku, trgovinu i kulturu.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, Brnabić je izrazila zadovoljstvo zbog dolaska indijske delegacije i učešća na sastanku posvećenog obeležavanju 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih zemalja, posebno imajući u vidu ulogu i značaj Indije u tom pokretu.

 

Unapređenje saradnje sa Indijom u više strateških oblasti

Brnabić i Leki potvrdile su u razgovoru da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski, a predsednica Vlade izrazila je zahvalnost Indiji na principijelnom stavu po pitanju Kosova i Metohije i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

Dodatno, Srbija je zainteresovana za unapređenje saradnje u oblasti filmske industrije, navodi se u saopštenju.

Govoreći o značaju kulturne saradnje, državna ministarka Leki rekla je da je posebno važno da obe zemlje rade na boljem međusobnom upoznavanju društava i kultura, što će doprineti još boljem povezivanju.

Predsednica Vlade Srbije zahvalila je državnoj ministarki na podršci Indije u nabavci vakcina protiv kovid19.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*