Brnabić: Povećanje plata i penzija do kraja godine

Premijerka Ana Brnabić kaže da će do kraja godine plate i penzije biti povećanje, uz uslov da se nastavi sadašnji rast privrede, koji je, kako navodi, dovoljan za to povećanje, a cilj novog aranžmana sa MMF-om biće nova radna mesta i mnogo brži rast prihoda.

U intervjuu za javni servis premijerka je navela da je u prva tri meseca ras privrede bio veći nego što je planirano, te da je 4,5 odsto rasta dovoljno da se pomerimo sa začelja Evrope u tom segmentu.

U prvom kvartalu ove godine zabeležen je rast privrede od 4,5 odsto. To znači da više proizvodimo, da će biti više radnih mesta, da je pred građanima bolja perspektiva, kao i veće plate i penzije, objasnila je ona.

Na pitanje da li se zna kada će doći do povećanja i koliko će biti, premijerka je rekla da ne želi da spekuliše.

Loša strana je što spoljnotrgovinski deficit raste, ali je dobro što raste zbog uvoza mašina i usluga građevinske industrije.

Sredinom maja, delegacija MMF-a dolazi u Srbiju, a premijerka kaže da očekuje potpisivanje novog aranžmana, koji će se sada, objašnjava, više bazirati na rastu privrede, „a mi kao ciljeve aranžmana imamo nova radna mesta i mnogo brži rast prihoda“, zaključila je premijerka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*