Brnabić: Uskoro će biti poznato ime novog direktora EPS-a

(Foto Tanjug/Vlada Republike Srbije/Peđa Vučković)

OBRENOVAC – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će uskoro biti poznato ime novog direktora EPS-a.

„Obavestićemo javnost uskoro o tome”, rekla je premijerka na pitanje novinara ispred dispečerskog centra JKP Toplovod Obrenovac, javlja Tanjug.

Prethodni v.d. direktora EPS-a Milorad Grčić dao je ostavku 12. januara, nakon više havarija koje su se poslednjih nedelja dogodile u tom preduzeću.

Premijerka pozvala građane da izađu sutra na referendum

OBRENOVAC – Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je građane da izađu sutra na referendum i glasaju za promenu Ustava u oblasti pravosuđa, koja će, kaže, doneti veću vladavinu prava i jače institucije u našoj zemlji.

„Sutrašnji dan je izuzetno važan za čitavu našu zemlju, da nam se nikad ne ponovi takozvana reforma pravosuđa iz 2009. koja je ustvari bila čista politička čistka sudija. U jednom danu otpustili su 837 sudija, zato što nisu bili politički podobni, a ta čistka je sve građane koštala 44,4 miliona evra”, rekla je Brnabić novinarima u Obrenovcu gde je obišla dispečerski centar.

Ona je istakla da je referendum u ovom trenutku „najvažnija stvar za jačanje naše zemlje”, javlja Tanjug.

Premijerka je pozvala građane da glasaju za promenu Ustava, koja će, kako je naglasila, doneti nezavisno sudstvo i samostalno tužilaštvo.

Građani Srbije sutra će imati priliku da odgovore sa „da” ili „ne” na pitanje „Da li ste za utvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije?”.

Ustav se menja u oblasti pravosuđa da bi se srpsko zakonodavstvo uskladilo sa evropskim u procesu pristupanja Srbije EU, a promene se odnose na način izbora sudija i tužilaca kako bi se smanjio uticaj politike u tom procesu.

Njih onda više ne bi birala Skupština Srbije, već Visoki savet sudstva i Visoki savet tužilaca.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*