Brusketi sa paradajzom i bosiljkom

PRINTSCREEN

Brusketi sa paradajzom i bosiljkom

Sastojci:

  • 1 baget ili neko drugo hlebno pecivo
  • 2-3 zrela paradajza
  • 2-3 čena belog luka
  • 1/4 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • svež bosiljak (oko 1/4 šolje sitno seckanog)
  • so i biber po ukusu
  • balzamiko sirće za dodatni ukus (po želji)

Priprema:

Pripremite hleb:

  1. Prethodno zagrejte rernu na 200°C.
  2. Baget ili drugo hlebno pecivo narežite na tanke kriške (oko 1 cm debljine).
  3. Kriške hleba stavite na pleh obložen papirom za pečenje i prelijte ih sa malo maslinovog ulja.
  4. Pecite u zagrejanoj rerni 5-7 minuta, ili dok ne postanu zlatnosmeđe i hrskave.

Pripremite paradajz:

  1. Dok se hleb peče, operite paradajz i naseckajte ga na male kockice.
  2. U velikoj posudi pomešajte paradajz sa sitno seckanim belim lukom i seckanim bosiljkom.
  3. Dodajte maslinovo ulje, so i biber po ukusu. Ako želite, možete dodati i malo balzamiko sirćeta za još bogatiji ukus.

Sastavite bruskete:

  1. Kada se hleb ohladi dovoljno da se rukom može dodirnuti, stavite ga na tanjir. Na svaku krišku hleba rasporedite paradajz smesu.
  2. Poslužite odmah, dok su brusketi još uvek hrskavi i uživajte!

Bonus saveti:

  • Možete eksperimentisati sa različitim dodacima kao što su pečene paprike, kapari ili rendani parmezan.
  • Ako želite dodatnu kremastost, dodajte malo krem sira ili mocarela sira na hleb pre nego što stavite paradajz. Uživajte u pripremi brusketa! Prijatno!

 

 

 

IZVOR:CITYMAGAZINE

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*