Čaj u 8 – Miloš Zubac

Miloš Zubac, književnik, kantautor i pripovedač iz Novog Sada, u Kulturnom centru Ruma, u sredu 1. novembra, sviraće i pevaće svoje pesme, mahom iz njegove poslednje zbirke Kralj na kiši (Rabic Art, Sarajevo, 2017). Iako će se čuti najviše njegove poezije, kao uvek što voli da čini, Miloš će izvesti i odabrane stihove pesnika iz njegovog umetničkog ali i porodičnog rodoslova – Miroslava Antića, Duška Trifunovića i Pere Zubca.

Pripovedaće priče. Povešće publiku na magično lirsko i muzičko putovanje, sa one strane vremena, i vratiće ih sve do jednog u kulturni centar, na početnu stanicu.

U Rumu dolazi nakon izuzetnih nedavnih nastupa u Sarajevu, Novom Sadu, Zagrebu i Mostaru. Od početka stoleća živeo je najmanje četiri bogata muzička života – s grupom Prkos Drumski, koju je aktivno vodio do 2013. godine, s Milanom Koraćem i novosadskim Šinobusima, sa zagrebačkim kantautorom Nevjernim Tomom, a poslednjih godina sve više se odaziva na pozive i nastupa samostalno. Odabrani fragmenti tih ispunjenih života ogledaju se u svakom njegovom autorskom nastupu.

Miloš je jedan od svoje vrste i svaki njegov koncert je posebno emotivno iskustvo, duhovna vrednost i neprocenjiva uspomena za publiku.

 

Izvor: ruma.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*