Carinici zaplenili sat vredan 22.000 evra

Управа царине
BEOGRAD –

Carinici su na aerodromu „Nikola Tesla“ zaplenili luksuzni sat „Audemars Piguet“, vredan 22.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom putnicima koji nemaju ništa za carinjenje, zaustavljen 41-godišnji srpski državljanin, po zanimanju građevinski nadzornik, koji je doputovao letom iz Beča.

Uprava carine

Bez obzira što je negirao da ima nešto za prijavljivanje, carinik je odlučio da njegov kofer pregleda da skeneru za prtljag.

Tom prilikom su među garderobom uočene konture ručnog sata, pa je od putnika zatraženo da otvori kofer radi uvida u njegovu sadržinu.

Prilikom detaljnog pregleda u koferu je pronađen muški ručni sat „Audemars Piguet“, sa kompletnom pratećom dokumentacijom, originalnim sertifikatom, garancijom i priznanicom, iz koje se vidi da je sat kupljen prethodnog dana u Frankfurtu i da je plaćen 22.000 evra.

Kako je putnik bio dužan da sat prijavi prilikom ulaska u našu zemlju, radi plaćanja uvoznih dažbina, a nije to učinio, on će biti privremeno zadržan, dok se ne okonča prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Podsećamo da naši državljani bez plaćanja carine i PDV, pored ličnog prtljaga, u našu zemlju mogu uneti i robu čija vrednost ne prelazi 100 evra.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*