Čaušić: Scenario poplava iz 2014. moguć, timovi za vanredne situacije spremni

Čaušić: Scenario poplava iz 2014. moguć, timovi za vanredne situacije spremni

Foto: FoNet/AP
On je dodao da su pripadnici te službe operativno potpuno spremni da na vreme reaguju.
Čaušić je za RTS rekao da je u Srbiji posle 2014. Sektor za vanredne situacije drastično obnovio svoje kapacitete, kupljeno je desetine novih vozila, a trenutno ima 27 timova za spasavanje na vodi dok ih je pre sedam godina bilo šest.
Dodao je da je Republički štab za vanredne situacije dao odgovarajuća uputstva i da su predstavnici nadležnih službi obišli 55 lokalnih samouprava u 50 okruga da bi se na vreme radilo na preventivi, od čišćenja kanala, do kapitalnih projekata na nivou države.
Milioni su uloženi u ojačavanje bedema, korita i slično, ali svi smo svesni da se klima menja i da ne možete da isključite ovakvu katastrofu, što nažalost vidimo u Nemačkoj i Belgiji„, rekao je Čaušić i dodao da ni najmoćnije države nisu spremne za te situacije i da ulaganja u opremu, ljude i preventivu moraju biti nastavljena.
On je rekao da iz rizičnih područja u ovom trenutku ne treba evakuisati stanovnike i da se situacija prati i na vreme će biti izdata odgovarajuća uputstva, a gradjane je pozvao da slušaju naredbe nadležnih jer tako štite sebe.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*