Čestitke predsednice Vlade Srbije i ministara povodom Kurban-bajrama

BEOGRAD –

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je danas Kurban- bajram reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji i svim građanima islamske veroispovesti.

„U ime Vlade Republike Srbije i u svoje lično ime upućujem vam najiskrenije čestitke povodom Kurban- bajrama, uz iskrene želje da ga provedete sa najmilijima, porodicom i prijateljima u dobrom zdravlju i sa puno radosti.

vlada, republike, srbije, vlada, srbije

Izvor: srbija.gov.rs

Na dan velikog praznika, još jednom želim da poručim da nas samo zajedništvo i vera u prave vrednosti mogu sačuvati u vremenima punim izazova“, navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Kurban Bajram šerif mubarek olsun!

Čestitka Maje Gojković

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković čestitala je vernicima islamske vere praznik Kurban-bajram.

„Svim pripadnicima islamske zajednice upućujem iskrene čestitke povodom Kurban- bajrama, sa željom da praznične dane provedu u zdravlju, blagostanju i miru sa svojim najmilijima. Ovaj veliki praznik kao simbol požrtvovanja neka podseti na neprolazne vrednosti zajedništva, praštanja i sloge jer to je najbolji put da se odgovori na sva iskušenja i izazove vremena u kom živimo. Želim da radost velikog praznika ispuni sva srca i domove ljubavlju i toplinom“, poručila je Gojković.

Selaković: Da smo zajedno i složno

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković čestitao je Kurban-bajram reis-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji Mevludu Dudiću, kao i svim vernicima islamske veroispovesti.

U čestitkama šef srpske diplomatije poručio je da obeležavanje ovog praznika simbolizuje i slavi velikodušnost, milosrđe i uzajamno pomaganje, kao i istinske ljudske vrednosti jedinstva, tolerancije i solidarnosti.

„Neka nas ovaj praznik praštanja i međusobnog približavanja podseti da samo zajedno i složno, uz međusobno poštovanje i razumevanje, možemo savladati sve izazove i iskušenja sa kojima se suočavamo u današnjem vremenu“, istakao je ministar Selaković u čestitki upućenoj Seadu Nasufoviću.

U čestitki Mevludu Dudiću ministar Selaković poželeo je da praznik Kurban-bajram ispuni domove svih vernika radošću, srećom i porukama mira, kao i da ga provedu u dobrom zdravlju, duhovnom blagostanju i spokoju.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*