Čizkejk bez pečenja

foto: PrintscreenJutjub/CooKing

Sastojci:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 100 g putera, rastopljenog
  • 500 g krem sira
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 200 ml slatke pavlake
  • 1 kašičica želatina
  • 50 ml vode
  • Voćni preliv po izboru

Priprema:

Pomešajte mleveni keks sa rastopljenim puterom i pritisnite smesu na dno kalupa sa odvojivim obručem.

Umutite krem sir sa šećerom u prahu i ekstraktom vanile. Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag i lagano je umešajte u smesu sa krem sirom.

Rastvorite želatin u vodi i ostavite da nabubri, a zatim ga lagano zagrejte dok se ne rastopi. Dodajte ga u fil i dobro promešajte.

Prelijte fil preko podloge od keksa i poravnajte.

Stavite cheesecake u frižider najmanje 4 sata, a najbolje preko noći.

Pre serviranja, prelijte čizkejk voćnim prelivom po izboru.

 

 

 

 

IZVOR:STIL

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*